divendres, 16 de novembre del 2012

Com era l'escola

En la època del meu besavi, a les escoles tots els nens i nenes havien d'arribar al centre a les nou en punt. Llavors abans d'entrar a les classes, tota l'escola cantava un himne. A l'escola, a diferència de l'actualitat no hi havia diferències entre alumnes ja que tots eren de la mateixa classe social. Tu ja sabies el que podies pagar i tots els alumnes eren igual. També avui dia sempre hi ha el típic o típica que cau mes bé al professor o professora i això en aquella època no passava.
L'escola era bastant gran, hi havien molts nens i nenes. Això feia que les classes fossin de molta gent. Hi havien molts de professors, però només hi havia un professor per classe. Els nens s'asseien en pupitres. Cadascú anava amb la seva maleta petita. Escrivien amb llapis a la llibreta.
Els càstigs eren bastant durs i desagradables cosa que això ara per sort no passa. De vegades les classes eren aburrides ja que normalment el professor estava seriós. Molt poques vegades les classes eren divertides. De vegades els càstigs consistien una goma amb el nas a la paret, passar per les classes amb unes orelles de burro, aguantar amb cada braç una certa quantitat de llibres pesants, i més càstigs...

Pupitres: Tenien un lloc especialment per la tinta que a vegades hi escrivien  A sota del pupitre hi tenien un espai per guardar-hi els llibres o llibretes.









Les classes eren de bastants alumnes i sempre es feien fotos de classes com a record.










5 comentaris:

  1. Esta molt treballat i molt bonic però el color es massa clar

    ResponElimina
  2. Està tot molt ben distribuit i molt macu, el rosa li dona un toc relaxant i molt bonic.

    ResponElimina
  3. Està molt bé, t'has esforçat molt i es molt bonic.

    ResponElimina
  4. molt ben redactat però hi falten entrades!!

    ResponElimina